Ремонт спирачна система
Нормално функциониращата спирачна система е гарант за вашата сигурност на пътя. Мек и потъващ спирачен педал, стържещи и скърцащи звуци при спиране са сигурна индикация за заплаха за вашата и сигурността на другите участници в движението. Какъвто и да е проблема със спирачната ви система, можете да ни се доверите за качествен ремонт на вашия автомобил.
Предлагаме: смяна на накладки, дискове, барабани, маркучи, апарати, регулатори, помпи и всички други компоненти на спирачната система.
Проверка за равномерно действие и спирачна ефективност извършваме на спирачен стенд Hofmann Safeline. След ремонт на спирачната система можете да получите разпечатка от измерването, за да сте спокойни и сигурни в спирането.
Проблеми при които незабавно трябва да обърнете внимание на спирачната система:
 - Светеща индикация за ниво на спирачната течност - при нормална работа на спирачната система нивото на течността не трябва да пада. Ниското ниво е сигурна индикация за силно износени накладки и дискове или за теч в системата. Само доливане на течност няма да реши проблема, обърнете се към сервиз за диагностика и отсраняване на проблема.
 - Стържещи или скърцащи звуци при спиране - най-вероятната причина е износване на спирачните накладки. Отлагането на разрешаването на проблема ще доведе до по-скъп ремонт защото износените накладки увреждат повърхността на спирачните дискове. Спирачният път ще е силно удължен, което може да доведе до проишествия.
 - Вибрация при спиране - тя се появява в следствие на неравномерно износени спирачни дискове или барабани, термично претоварване на спирачната система. Отлагането на решаването на проблема може да доведе до  по-големи разходи за ремонт заради допълнителното натоварване, което изпитват лагерите на колелата и окачването в следствие на вибрацията.
 - Потъващ спирачен педал - мекият или потъващ спирачен педал е индикация за наличие на въздух в системата или теч. Игнорирането на проблема ще доведе до тотален отказ на ситемата.
 - Занасяне при спиране - може да се дължи на неравномерно износени компоненти на спирачната система или блокирали спирачни цилиндри и апарати. Проблем, който много често се игнорира понеже при ежедневна екплоатация се усеща по слабо, но ако се наложи интензивно спиране от голяма скорост може да има катастрофални последици.
 - Мътна спирачна течност - спирачната течност е силно хигроскопична и чувствителна на замърсяване. Течноста трябва да е абсолютно бистра. Наличието на вода и замърсяване силно понижава точката на кипене на течноста, което води до завиране на течноста при спиране и образуването на въздушни мехурчета, което от своя страна води до силно занижаване на спирачната ефективност. Черната спирана течност може да е индикация и за износване на уплътнителите в помпата и апаратите. Казанчето за спирачна течност трябва де е добре затворено и течността да се сменя на всеки две години.
За контакти